Австрійські булочки з начинкою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 30 хв

Австрійські булочки з начинкою

Для тих, хто хоче відчути всю принадність австрійського чаювання пропонуємо рецепт приготування австрійських булочок. Всесвітньо відомі австрійські булочки можна приготувати в домашній обстановці. Трошки вашого терпіння і вмілості рук - і ви зможете увечері побалувати себе чаєм з австрійськими булочками. Ці неймовірно м'які булочки з начинкою, що тануть у роті можуть відволікти вас від денних турбот, проблем, стресів за вечірнім чаєм. Вони перенесуть вас в атмосферу австрійської кав'ярні і в царство кращих чайних традицій Європи. Смакуючи булочки, вам неодмінно захочеться заглянути в історію середньовічної Австро-Угорської імперії, звідки, власне, і зародилися австрійські традиції...

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно - 400 г
  • Сухі дріжджі - 1,5 ч.л.
  • Вершкове масло - 140 г (+ ще трохи для змащення противня)
  • Молоко - 150 мл
  • Яйця - 1 шт.
  • Цукор - 175 г
  • Аніс - 0,5 ч.л.
  • Мелена кориця - 1 ч.л.
  • Мигдаль - 50 г
  • Фініки - 50 г
  • Родзинки - 50 г
  • Коньяк - 2 ст.л.
  • Сіль - дрібка

Етапи приготування

  • 01

    Фініки подрібніть (кісточки видаліть). З'єднайте родзинки і фініки, залийте окропом і залиште на 1 годину.

  • 02

    Молоко злегка підігрійте і розчиніть у ньому дріжджі і 3 ст.л. цукру.

  • 03

    Зерна анісу, якщо вони цільні, подрібніть в кавомолці і також додайте в тісто.

  • 04

    Вершкове масло (90 г) залиште при кімнатній температурі до розм'якшення. Борошно просійте.

  • 05

    З'єднайте борошно з вершковим маслом і розведеними дріжджами. Додайте яйце, дрібку солі і аніс. Замісити тісто. Залиште його в теплому місці для підйому на 1 годину.

  • 06

    Потім осадіть тісто, знову вимісіть і залишіть у теплому місці ще на 20 хвилин.

  • 07

    Мигдаль подрібніть.

  • 08

    Решту вершкового масла розтопіть.

  • 09

    Духовку нагрійте до 180°C.

  • 10

    Тісто розкачайте в тонкий пласт.

  • 11

    Змастіть його розтопленим вершковим маслом (трохи масла залиште), посипте рештою цукру, корицею, горіхами, викладіть на пласт замочені в коньяку родзинки і фініки. Потім поверніть пласт в рулет і наріжте на шматочки.

  • 12

    Противень змастіть вершковим маслом. Викладіть булочки швом вниз, змастіть їх рештою масла. Випікайте булочки в розігрітій духовці близько 30 хвилин до золотистого кольору.