Бананові маффіни з волоськими горіхами і шоколадом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Бананові маффіни з волоськими горіхами і шоколадом

На сьогодні існує дуже багато різновидів мафінів. У маффіни додаються самі різноманітні продукти. Такі продукти, як чорниця, малина, гарбуз, горіхи, апельсин, персик, суниця, морква, лимон, кориця і так далі. Також існує багато способів їх приготування. Кожен різновид хороший по-своєму. Сьогодні ми запропонуємо вам приготувати бананові мафіни з волоськими горіхами і шоколадом. Смакове поєднання бананів, шоколаду і волоських горіхів залишить найяскравіші враження. А з'ївши таких солоденьких бешкетників, ви довго будете відчувати ситість, тому що продукти, які входять до їхнього складу мають високу харчову цінність. Відмінно підійдуть мафіни для сніданку.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 350 г.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Масло вершкове - 115 г.
  • Сіль - за смаком
  • Молоко - 300 мл.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Банани - 2 шт.
  • Горіхи волоські - 40 г.
  • Шоколад темний - 80 г.

Етапи приготування

  • 01

    Просіяти борошно з розпушувачем, додати цукор, сіль. Розм'якшене масло, молоко і яйця збити в пишну масу. Банани очистити від шкірки і розім'яти до стану пюре. Горіхи нарізати. Шоколад нарізати шматочками.

  • 02

    З'єднати борошняну і яєчну суміш. До тіста додати шоколад, бананове пюре, горіхи і розмішати. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на 2/3) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 20-25 хвилин.