Шоколадна ковбаса з волоськими горіхами і коньяком
Кількість порцій - 6
Час приготування - 15 хв

Шоколадна ковбаса з волоськими горіхами і коньяком

«Десерт мого дитинства» - напевно, саме так подумає більшість людей, подивившись на цей рецепт. Шоколадна «ковбаса» з печива з какао, шматочками волоських горіхів і ароматом коньяку. Відразу стає зрозуміло, звідки така назва - десерт зовні дуже нагадує копчену ковбасу. Звичайно, начинку можна змінювати за смаком. Алкоголь можна зовсім не додавати або коньяк замінити на бренді, віскі, лікери. Обійтися можна і без горіхів (хоча смак трохи зміниться) або ж додати свої улюблені (арахіс, мигдаль, фісташки, кешью, бразильські). Для тіста найкраще підійде найзвичайніше цукрове печиво.

Інгредієнти

  • Печиво - 400 г.
  • Масло вершкове - 200 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Молоко - 40 мл.
  • Цукор - 200 г.
  • Горіхи волоські - 10 шт.
  • Ваніль - 3 г.
  • Какао - 50 г.
  • Коньяк - 50 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Яйце збити з цукром, потім додати какао і перемішати. Вершкове масло нарізати кубиками і розтопити на водяній бані. Додати до масла молоко і перемішати. З'єднати масляну суміш з яєчною.

  • 02

    Горіхи нарізати. Печиво подрібнити в блендері. З'єднати печиво з ваніллю, горіхами, коньяком. Додати в цю масу олійно-яєчну суміш і довести до однорідності. Викласти тісто на фольгу або харчову плівку і згорнути «ковбаскою». Поставити в морозильник мінімум на 3 години.