Коктейль із морепродуктів
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Коктейль із морепродуктів

Салат-коктейль із морепрдуктів - екзотичний і естетичний на вигляд, вишуканий і делікатний на смак. А головне - дуже легкий у приготуванні. До речі, в асорті з креветок, мідій, восьминогів і кальмарів багато білка і мізерна кількістькалорій. Вибираючи дари Нептуна, потрібно знати деякі тонкощі. Правильно заморожені морепродукти мають рівне забарвлення, вкриті тонким шаром льодової глазурі, яка захищає від обвітрювання. У охолодженої креветки не повинно бути чорних цяточок на панцирі. У якісно замороженої креветки хвіст обов'язково закручений. Готуючи морепродукти, слід пам'ятати: вони вбирають в себе багато солі. Тому підсолюють їх вкрай обережно або взагалі обходяться без солі.

Інгредієнти

  • Морський коктейль - 400 г.
  • Креветки - 300 г.
  • Салат - 100 г.
  • Яйця перепелині - 5 шт.
  • Помідори черрі - 10 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Вершкове масло - 2 ст. ложки
  • Коньяк - 1 ст. ложка
  • Вершки - 100 г.
  • Лимон - 1 шт.
  • Чорний мелений перець - на смак
  • Сіль - на смак

Етапи приготування

  • 01

    Заморожений морський коктейль (асорті з молюсків) промити, дати добре стекти воді, обсушити серветкою й обсмажити на вершковому маслі до випаровування рідини, регулярно помішуючи.

  • 02

    Креветки опустити в киплячу злегка підсолену воду та варити 3-4 хвилини, потім відкинути на друшляк. Полити соком лимона.

  • 03

    Листя салату добре промити під проточною водою, порвати руками на невеликі шматочки (можна залишити кілька штук для прикраси коктейлю).

  • 04

    Перепелині яйця відварити, почистити і розрізати навпіл. Розрізати на дві частини помідори черрі і половинку лимона. Помити болгарський перець, вийняти сердцевину і нарізати тонкою соломкою.

  • 05

    Вислати тарілку листям салату. Красиво викласти на неї молюски упереміш з овочами, креветками і листям салату. З боків прикрасити шматочками перепелиних яєць і лимона.

  • 06

    Приготувати заправку (15% вершки, томатна паста або сік свіжих помідорів, чорний перець і коньяк). Ретельно перемішати ці інгрідієнти і отриманою сумішшю зверху полити морський коктейль.