Датський різдвяний глогг з мигдалем, родзинками і горілкою
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Датський різдвяний глогг з мигдалем, родзинками і горілкою

Глогг - це гарячий напій з червоного вина з додаванням пряностей. Ви запитаєте чим він відрізняється від глінтвейну ? І ми вам відповімо , що нічим . Просто глогг - це той же самий глінтвейн , тільки поширений на території Швеції , Естонії , Данії , Фінляндії. Хоча одна відмінність , звичайно, мається : над гарячим вином розташовували цукровий шматок і поливали його горілкою. Таким чином під впливом тепла цукор прожарюють і стікав у вино. Тому шведське слово « glödga » означає " розжарювати " . Але сьогодні ми будемо готувати глогг простіше , змішуючи всі інгредієнти разом. Данська різдвяний глогг з мигдалем , родзинками і горілкою відмінно зігріє вас темними зимовими вечорами і підніме вам настрій.

Інгредієнти

  • Вино червоне сухе - 750 мл.
  • Горілка - 75 мл.
  • Цукор - 75 г.
  • Кориця - 5 г.
  • Імбир мелений - 3 г.
  • Гвоздика - 5 г.
  • Родзинки - 100 г.
  • Мигдаль - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Вино нагріти, додати спеції, горілку, цукор, мигдаль, родзинки.

  • 02

    Нагрівати на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Потім зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 40 хвилин.

  • 03

    По закінченню часу знову нагріти, але не кип'ятити.