З радістю і великим задоволенням представляємо вам страву італійської кухні під яскравою назвою баклажани пармеджано. Рецепт наш оригінальний і страва приготована з дотриманням всіх вказівок виходить дуже поживна і незвичайна. Скибочки баклажанів посипані сиром і просочені помідоровим соком з хрусткою золотистою скоринкою та запахом рослинного масла, не зможуть залишити вас байдужими ні в якому разі. До речі, під час смаження баклажани вбирають багато олії. Щоб уникнути цього, перед приготуванням слід замочити нарізані баклажани в холодній воді на 10 хвилин. Це неабияк позбавить вас від ненависних калорій і наша страва по праву може вважатися дієтичною і вегетаріанською.
Баклажани нарізати кружечками приблизно 0,7 см.
Злегка обсмажити на соняшниковій олії.
На помідорах зробити хрестоподібний надріз і зняти з них шкірку.
Очищені помідори і моцарелу нарізати кружечками.
Сир натерти на терці.
Скласти в форму для запікання по черзі - баклажан, помідори, моцарелу. Посолити і поперчити. Зверху посипати натертим сиром і відправити в духовку. Запікати до золотистої скоринки при температурі 200°C. Перед подачею прикрасити гілочкою базиліка.