Баклажани пармеджано
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Баклажани пармеджано

З радістю і великим задоволенням представляємо вам страву італійської кухні під яскравою назвою баклажани пармеджано. Рецепт наш оригінальний і страва приготована з дотриманням всіх вказівок виходить дуже поживна і незвичайна. Скибочки баклажанів посипані сиром і просочені помідоровим соком з хрусткою золотистою скоринкою та запахом рослинного масла, не зможуть залишити вас байдужими ні в якому разі. До речі, під час смаження баклажани вбирають багато олії. Щоб уникнути цього, перед приготуванням слід замочити нарізані баклажани в холодній воді на 10 хвилин. Це неабияк позбавить вас від ненависних калорій і наша страва по праву може вважатися дієтичною і вегетаріанською.

Інгредієнти

  • Баклажани - 2 шт.
  • Помідоры - 2 шт.
  • Моцарела - 150 г.
  • Сир - 100 г.
  • Соняшникова олія - 100 мл.
  • Базилік - 20 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани нарізати кружечками приблизно 0,7 см.

  • 02

    Злегка обсмажити на соняшниковій олії.

  • 03

    На помідорах зробити хрестоподібний надріз і зняти з них шкірку.

  • 04

    Очищені помідори і моцарелу нарізати кружечками.

  • 05

    Сир натерти на терці.

  • 06

    Скласти в форму для запікання по черзі - баклажан, помідори, моцарелу. Посолити і поперчити. Зверху посипати натертим сиром і відправити в духовку. Запікати до золотистої скоринки при температурі 200°C. Перед подачею прикрасити гілочкою базиліка.