Німецький сирний торт
Кількість порцій - 10
Час приготування - 2 г 30 хв

Німецький сирний торт

Якщо у вас вікенд і ви хочете здивувати своїх близьких чимось незвичайним і тим що б склало відмінно компанію вашому вечірньому чаю суботнього дня, то обов'язково приготуйте німецький сирний торт. Готується, звичайно, такий пиріг не дуже швидко, але він того вартий. Тим більше, що у вихідний день ніхто і нікуди не поспішає, тому можна зайву годину виділити на приготування такого шикарного німецького пирога. Це відмінний варіант, щоб відзначити вихідні. Такий пиріг з вечірнім чаєм прекрасно вас розслабить після важкого трудового тижня. Це смачний десерт, що не втомить вас своєю зайвою солодкістю, а навпаки порадує своїм прекрасним смаком.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Вершки - 150 г.
  • Яйця - 6 шт.
  • Мигдаль - 50 г.
  • Крохмаль картопляний - 20 г.
  • Вишня сушена - 50 г.
  • Цукор-пісок - 250 г.
  • Вершкове масло - 250 г.
  • Кисломолочний сир - 750 г.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Коньяк - 30 мл.
  • Курага - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Просіяти борошно, додати 200 г. подрібненого масла, 50 мл. вершків, 3 жовтки і 100 г. цукру. Замісити тісто, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин.

  • 02

    Сир розім'яти, додати 100 г. цукру, 100 мл. вершків, 3 яйця, 50 г. масла, крохмаль і ванільний цукор. Збити в блендері.

  • 03

    Курагу і вишню промити, залити окропом на 5 хвилин. Злити воду, висушити. Подрібнити мигдаль і курагу, покласти в сирну масу разом з вишнею і коньяком. Перемішати.

  • 04

    Тісто розкачати і викласти у форму для випічки, щоб бортики були закриті тістом. Зверху влити сирну масу і поставити в розігріту до 180°C духовку на 40 хвилин.

  • 05

    Решту яєчних білків збити з цукром в міцну піну, викласти зверху на торт і випікати ще 20 хвилин. Залишити торт в духовці остигати.