Ханум в курячому бульйоні
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Ханум в курячому бульйоні

Ханум (друге ім'я «ліниві манти»), національна узбецька страва, яка представляє собою борошняні парові рулетики з щедрою начинкою з м'ясного фаршу та цибулі. В якості начинки використовують також картоплю, гарбуз і інші овочі. Така собі оригінальна альтернатива набридливим пельменям, вареникам і хінкаліям, яку навіть можна подати до святкового столу в якості ситної закуски. Сьогодні – найвдаліший день для сміливих експериментів. Користуючись нагодою, пропонуємо Вам покуштувати грибний ханум у складі поживного супчика із зеленню. Смачно так, що не відірватися. Рекомендуємо приготувати більше рулетиків: одну частину відварити на пару і подати у традиційному вигляді, решту – відправити в курячий бульйончик.

Інгредієнти

  • Курка - 500 г
  • Борошно пшеничне - 150 г
  • Вода - 30 мл
  • Сіль - 3 г
  • Куряче яйце - 1 шт
  • Печериці - 200 г
  • Соняшникова рафінована олія - 30 мл
  • Цибуля ріпчаста - 30 г
  • Куркума мелена - 10 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку ставимо варити курячий бульйон. Миємо курку і заливаємо водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо далі на найслабшому вогні, щоб бульйон був прозорим.

  • 02

    Поки бульйон вариться, робимо тісто на ханум. Борошно просіваємо. Кладемо яйце, воду і сіль.

  • 03

    Поки тісто відпочиває, а бульйон вариться, зробимо начинку для ханума. Дрібно нарізаємо печериці.

  • 04

    Потім дрібно ріжемо ріпчасту цибулю.

  • 05

    Цибулю додаємо до грибів. Ставимо на плиту і тушкуємо під кришкою до готовності, солимо і перчимо. Начинка готова.

  • 06

    До цього часу бульйон звариться. Проціджуємо його, солимо і кладемо куркуму.

  • 07

    Дуже тонко розкочуємо тісто.

  • 08

    На лист викладаємо начинку. Звертаємо рулетом.

  • 09

    Потім рулет розрізаємо на шматочки шириною 2 см. У киплячий бульйон відправляємо ці рулетики і варимо до готовності хвилин 15-20.

  • 10

    Готовий суп розливаємо в тарілки, посипаємо зеленню і подаємо.