Влітку, у виснажливу спеку мало кому захочеться покуштувати гарячого супчику чи борщу. Тому на допомогу приходить холодник – холодна перша страва, що відноситься до кухонь східноєвропейських держав. Холодник готують з овочів на овочевому відварі або молоці. Відсутність в числі інгредієнтів м'яса і м'ясних продуктів відрізняє холодник від знаменитої окрошки. Російський варіант холодника – борщ. Від інших охолоджених супів дана страва вигідно відрізняється простотою в приготуванні. Однак відійдемо від звичних стереотипів і пропонуємо Вам приготувати холодник з ковбасою на квасі. Приготована страва – такий собі мікс традиційного холодника з окрошкою і борщем. Незвично, але дуже смачно.
Промити ретельно буряк. Поклсти його в глибокий посуд, налити трохи води і поставити в мікрохвильову піч. Запікати буряк при потужності 1000 Вт протягом 20 хвилин. Після цього зняти шкірку. Порізати буряк тонкою соломкою.
Очистити цибулину і нарізати тонкими півкільцями.
Огірки й ковбасу нарізати кубиками.
Картоплю відварити в мундирі і порізати на невеликі кубики.
Скласти всі овочі в каструлю і залити квасом.
Перемішати холодник і посолити. Дати йому настоятися протягом 1 години.