Хрусткий солоний і перчений французький тост
Кількість порцій - 8
Час приготування - 20 хв

Хрусткий солоний і перчений французький тост

Тости - ідеальний ранковий варіант. Кращого сніданку на швидку руку не знайдеш. Простіше тостів на сніданок, напевно, тільки вівсянка. Смачний, хрусткий французький тост може стати незвичайним доповненням до будь-якого столу. Кількість солі і перцю кожен визначає по своєму смаку. Немає нічого простішого, ситного і смачного, ніж посмажений до золотистої скоринки хліб з яйцем. Хліб для приготування тостів краще брати вчорашній, можна навіть злегка підсохлий, так як шматочки хліба повинні ввібрати в себе молочно-яєчну суміш і не розвалитися. З тієї ж причини не треба різати хліб занадто тонко. Подавати хрусткі солоні і перчені французькі тости переважніше теплими з гострим кетчупом. Підійде і будь-який інший соус.

Інгредієнти

  • Яйця - 5 шт.
  • Хліб - 8 скибочок
  • Вершки - 3 ст. л.
  • Молоко - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Січена зелена цибуля - 1,5 ст. л.
  • Січена кинза - 1,5 ст. л.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Кетчуп - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У мисці збити яйця з сумішшю молока і вершків, перцем, сіллю, цибулею та кінзою.

  • 02

    Нагріти середню або велику сковороду на середньому вогні. На дно налити рослинне масло.

  • 03

    Хліб розрізати по діагоналі. Кожен трикутник хліба занурити в яєчну суміш і викласти на розпечену сковороду.

  • 04

    Обсмажити з кожного боку по 2-3 хвилини до хрусткої золотисто-коричневої скоринки. Викласти обсмажені тости на паперовий рушник і промокнути, щоб прибрати зайвий жир. Подавати з кетчупом або будь-яким іншим соусом.