Італійський пиріг з виноградом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г

Італійський пиріг з виноградом

Виноград - ягода, яка прикрасить будь-яку страву, зробить її неповторною. Більше того, виноград містить в собі безліч корисних речовин - йод, залізо, кальцій, великі дози вітаміну С і В. Тому ми пропонуємо приготувати вам італійський пиріг з виноградом. Яблуко, яке необхідно цій випічці, подарує цікавий смак, а родзинки стануть маленькою, проте приємною радістю у тісті. Обсмажений розмарин зробить ваш пиріг загадкою, адже мало хто здогадається, що ж такого незвичайного в ньому. Хочете підкорити серце чоловіка? - Тоді запросіть його на чай з цим чудовим пирогом. Адже саме ця страва нагадає про домашній затишок навіть самому завзятому холостяку.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 480 г
  • Родзинки - 100 г
  • Виноград - 300 г
  • Дріжджі сухі - 10 г
  • Цукор - 100 г
  • Яблука - 200 г
  • Олія оливкова - 55 мл
  • Вода - 125 мл
  • Сіль - 10 г
  • Розмарин - 10 г
  • Перець - 5 г

Етапи приготування

  • 01

    Поставити опару: розмішати 150 г. просіяного борошна з 10 г. цукру, дріжджами і теплою водою. Накрити опару рушником і поставити в тепле місце на 30-40 хв. У цей час родзинки залити гарячою водою і залишити на 15 хв. набухати.

  • 02

    Виноград помити, видалити кісточки, якщо необхідно. Нагріти оливкову олію в сотейнику, всипати листочки розмарину, обсмажити на слабкому вогні кілька хвилин. Трохи охолодити і перемішати половину цієї суміші з виноградом.

  • 03

    Яблука помити, очистити, видалити серцевину. Натерти яблука на дрібній тертці. Змішати борошно, що залишилося з 40 г. цукру, сіллю і яблучним пюре. Додати другу половину олії з травами і опару.

  • 04

    Вимісити тісто руками на посипаній борошном поверхні кілька хвилин. Родзинки відкинути на сито, обсушити, додати в тісто. Вимішувати ще хвилину. Дати тісту відпочити під рушником 10 хв.

  • 05

    Викласти тісто у форму для випікання. Викласти зверху виноград разом з олією, залишивши борти шириною близько 1 см. Посипати чорним перцем і рештою цукру.

  • 06

    Накрити рушником і дати піднятися в теплому місці 45 хвилин. У цей час розігріти до 200°C градусів духовку. Випікати пиріг близько 30 хвилин до золотистого кольору.