Дріжджі розтерти з цукром і залишити на 3-4 хвилини в теплому місці.
Гарбуз почистити і відварити у воді до готовності.
У дріжджі з цукром додати гарбузове пюре з водою і 2 столових ложки борошна. Розмішати.
Поставити в тепле місце на 20 хвилин. Опара підросте.
В опару додати яйце, сіль (3 г.), решту борошна. Борошно краще додавати не все відразу, а частинами, регулюючи кількість за необхідності. Замісити м'яке тісто.
Поставити в тепле місце на 1 годину, обминаючи тісто за цей час 2 рази.
Поки настоюється тісто приготувати начинку. Цибулю порізати кубиками, часник - пластинками. Підсмажити цибулю і часник до напівготовності.
Додати порізані пластинками печериці, просмажити 1 хвилину.
Додати фарш. Потомити під кришкою 7-8 хвилин.
Додати томатний соус, сіль, перець. Перемішати.
Тісто розділити на 2 частини. Розкачати кожну в коло товщиною 0,7 см. З одного боку викласти начинку.
На начинку викласти натертий сир.
Загорнути вільний кінець тіста на начинку. Сформувати піцу у вигляді півмісяця.
Змастити зверху соняшниковою олією. За бажанням посипати кунжутом і пряними травами. Зробити 3 поздовжніх розрізи зверху. Випікати кальцоне 20 хвилин при 180°С. Приємного апетиту!