Капусняк - це традиційна страва російської, української, словацької та польської кухні. Готується капусняк з квашеної капусти. Існує багато різновидів і рецептів приготування капусняку. Капусняк, до речі, має брата, тобто схожу страву в російській кухні - це щі. Але не слід вважати капусняк і щі однією і тією ж самою стравою, так як капусняк готується тільки виключно з квашеної капусти. У той час як щі можуть готуватися не тільки з кислої квашеної капусти, а й зі свіжої, а також із щавля, кропиви, ріпи. Капусняк - старовинна страва. Приготувавши її ви повною мірою відчуєте староруський побут того часу. Приємного аппетиту!
Налити в каструлю води, покласти яловичину, зварити м'ясо, при цьому злити перший бульйон. Моркву і цибулю помити і почистити, натерти на тертці моркву і половину цибулини, і підсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії до золотистого кольору. Нашаткувати квашену капусту, покласти в окрему сковороду і тушкувати 15 хвилин, з додаванням невеликої кількості води.
Картоплю помити і почистити, нарізати кубиками, всипати в бульйон, додати сюди ж пшоно і половину сирої цибулини, що залишилась. Варити 15 хвилин.
Всипати в суп піджарку з моркви та цибулі, додасть квашену тушковану капусту. Додати за смаком сіль і спеції. При подачі покласти ложку сметани в готовий капусняк.