Козинаки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 3 г

Козинаки

Ну хто ж не любить цю чудову грузинську солодкість? Дивно, як кулінари змогли приготувати такий смачний десерт всього лише з волоських горіхів і меду. У Грузії козинаки традиційно подають до новорічного столу. Іншими словами можна сказати, що це грузинська халва, яку роблять з горіхів крупного помолу. Чудовий смак козинак багато хто пам'ятає ще з дитинства. Чому б не спробувати "переплюнути" заводські козинаки і не приготувати їх самому? Тим більше, що це досить просто робиться. Козинаки відразу ж припадуть до смаку вашому дітям. А такий чудовий десерт можна подавати і за святковий стіл, тому що козинаки до вподоби багатьом.

Інгредієнти

  • Цукор - 2 ст.
  • Вода - 1 ст.
  • Сироп кукурудзяний - 1 ст.
  • Арахіс - 4 ст.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Ваніль - 1 ч. л.
  • Сода - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    У каструлю з товстими стінками налити воду, сироп, всипати цукор. Поставити на вогонь. Нагріти до 121°С (використовувати термометр для приготування цукерок).

  • 02

    Додати арахіс, варити до температури 165°С. Поступово додати вершкове масло і ваніль. Ретельно перемішати. Додасть соду, знову перемішати.

  • 03

    Викласти суміш на пергамент, змащений маслом, дати час застигнути. Після застигання, поламати на шматочки.