Курячий суп з волоськими горіхами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Курячий суп з волоськими горіхами

Ламаєте голову: що б такого новенького приготувати на перше? Цей рецепт для Вас. Курячий суп з волоськими горіхами - страва грузинської кухні, оригінальний курячий суп без звичних локшини і картоплі. Родзинка цього супчика в наявності в його складі подрібнених (бажано в ступці) волоських горіхів - дуже поживного і корисного продукту, часто використовуваного в приготуванні страв грузинської кухні. Зверніть увагу на такі незвичайні для курячого супу інгредієнти, як винний оцет і кориця. Після приготування супу потрібно дати настоятися приблизно хвилин 10 під закритою кришкою.

Інгредієнти

  • Курка - 500 г.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Петрушка - 5 гілочок
  • Волоські горіхи - 200 г.
  • Винний оцет - 40 мл.
  • Зелена цибуля - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Кориця - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Курку промити, цибулю очистити. Одну цибулину розрізати на чотири частини, не дорізаючи до кінця. Другу відкласти.

  • 02

    З курки з розрізаною цибулею зварити бульйон. Приправити сіллю.

  • 03

    Волоські горіхи очистити і подрібнити.

  • 04

    Другу цибулину очистити, дрібно нарізати і обсмажити на вершковому маслі до м'якості.

  • 05

    У бульйон покласти товчені горіхи, цибулю, спеції, оцет, січену зелень петрушки. Все закип'ятити. Посипати зеленою цибулею.