Курячий суп по-марокканські
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 30 хв

Курячий суп по-марокканські

Для тих, хто не був у Марокко, пропонуємо спробувати популярний африканський суп. Зверніть увагу, страва буде особливо гострою, чимось схожою на суп харчо. І перша страва, і друга в одній. Цікаве поєднання прянощів із лимонною цедрою і курячим бульйоном не залишить без уваги екзотичну їжу. Курячий суп дійсно відрізняється від наших буденних перших страв, і поєднання продуктів в ньому теж незвичне. Ці ж диватцтва притягають нас. Марокканська кухня, напевно найдивовижніша і дуже непередбачувана. Тут можуть вживати цукрові кактуси або солити лимони, що дивно для країни, в якій живуть по давніх суворих порядках. Відкрийте для себе марокканську кухню і приємно здивуєтесь.

Інгредієнти

  • Філе куряче - 500 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 4 зубчики
  • Помідори - 400 г.
  • Борошно - 1 ч. л.
  • Кетчуп чилі - 1 ст. л.
  • Бульйон курячий - 1 л.
  • Квасоля (консервована) - 400 г.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Цедра лимону - 1/2 шт.
  • Кінза - 2 ст. л.
  • Сухарі - 1 ст.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Прянощі куркума, паприка (для соусу) - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Спершу куряче філе обробити. Помити, обсушити і нарізати соломкою.

  • 02

    Потім очистити цибулю і часник. Дрібно нарізати. Часник бажано подрібнити за допомогою пресу.

  • 03

    Помідори обдати окропом і видалити шкірку. Дрібно нарізати.

  • 04

    Узяти велику каструлю, покласти в неї масло і розтопити. Потім помістити різане філе і обсмажити 6 хвилин. Викласти.

  • 05

    Потім злегка обсмажити цибулю і часник. Посипати борошном і просмажити його до золотистого кольору. Додати гострий кетчуп (чилі) і готувати ще 1 хвилину.

  • 06

    Влити бульйон і постійно помішуючи варити 3 хвилини. Коли він загусне додати помідори, після, куряче м'ясо (раніше обсмажене).

  • 07

    У суп насипати квасолю. Варити 20 хвилин. Потім каструлю з супом зняти з вогню і настояти під кришкою 20-30 хвилин.

  • 08

    Приготувати соус: через спеціальний прес пропустити часник (2 зуб.), змішати з маслом 50 г. (розм'якшеним). Додати сухі прянощі, цедру, кінзу. Перемішати. Всипати сухарі і ще раз гарненько все перемішати. Соус готовий! У тарілки додавати по 1 ст. л.