Лагман - дуже популярна середньоазіатська страва із м'яса, овочів та спеціальної лагманної локшини - дуже смачна і поживна. Своїм національним його вважають казахи, узбеки, киргизи та китайці. Для приготування цієї страви потрібно чимало часу і зусиль. Але технічний прогрес і розвиток нових технологій значно спростили процес готування. Крокуючи в ногу з часом, ми пропонуємо вам рецепт приготування лагмана в мультиварці. Страва на смак нічим не відрізняється від приготованої за традиційним рецептом, а вітаміни, мінеральні і поживні речовини, що входять до складу продуктів, зберігаються ще в більшій кількості. Спробуйте - вам сподобається!
М'ясо нарізати середніми шматочками. Обсушити. У чашу мультиварки влити соняшникову олію і включити режим смаження, додати м'ясо і смажити 30 хвилин.
Поки м'ясо смажиться, нарізати цибулю півкільцями, моркву і селеру брусочками.
Через 30 хвилин смаження м'яса додати в мультиварку цибулю, моркву і селеру. Перемішати.
Потім картоплю брусочками і болгарський перець соломкою. Посолити і перемішати.
Потім додати томатну пасту.
Додати води, залежно від бажаної густоти лагмана, але не вище мітки на внутрішній стороні чаші. Закрити щільно кришку, виставити режим тушкування і тушкувати 1,5-2 години.
Поки все тушкується, відварити локшину.
Готову локшину полити приготованою в мультиварці масою. Посипати нарізаною зеленню.