Макарони по-американськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Макарони по-американськи

Макарони по-американськи або «Mac and Cheese» - це просте щоденне домашнє блюдо для американців. Блюдо швидко і легко готується, але має свою родзинку. Завдяки молочно-сирному просочуванню макарони виходять дуже соковитими, м'якими і в процесі запікання покриваються ніжною хрусткою скоринкою. Сир для цієї страви краще брати з гострим смаком, наприклад Чеддер, а ще можна використовувати одночасно сири 2-х сортів: м'який і твердий. Завдяки цьому у макаронів буде більш насичений смак. Також можна сміливо експериментувати і зі спеціями. Макарони по-американськи - дуже смачне і ситне блюдо, воно подобається і дітям, і дорослим, тому чудово підійде для сімейної вечері.

Інгредієнти

  • Сіль - за смаком
  • Масло вершкове - 25 г.
  • Сир твердий - 50 г.
  • Карі - 1 ч. л.
  • Молоко - 450 мл.
  • Бульйон грибний - 350 мл.
  • Макарони - 350 г.

Етапи приготування

  • 01

    Поставити каструлю з підсоленою водою на вогонь, висипати макарони, довести до кипіння, варити до повної готовності протягом 10-12 хвилин, стежити щоб вода постійно кипіла. Воду злити, макарони промити в друшляку під холодною водою.

  • 02

    Духовку розігріти до 180°C.

  • 03

    Влити бульйон і молоко в каструлю, поставити на вогонь, розігріти, додати макарони в каструлю, посипати карі. Ретельно перемішати, перекласти макарони разом з підливкою в форму для випікання. Посипати зверху тертим сиром, викласти шматочки вершкового масла. Випікати в духовці протягом 15-30 хвилин, до появи золотистої скоринки. Подавати відразу ж.