Макарони з капустою романеско
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Макарони з капустою романеско

В природі так багато неймовірного. Ось, здавалося б, капуста - кого можна нею здивувати? А ви подивіться на качанчик капусти романеско! З вигляду його поверхня нагадує, скоріше, ландшафт якоїсь загадкової планети! Втім, ми пропонуємо вам не милуватись незвичною капустою (хоча вона дійсно просто фантастична), а спробувати її на смак. У порівнянні зі своїми капустними "родичами" вона має більш м'який вершково-горіховий смак (без гіркуватої нотки) і текстура її ніжніша, тому так важливо не переварити її. В іншому ж у рецепті дивовижної капусти всі інгредієнти залишаються цілком звичними. Отже, смакуймо!

Інгредієнти

  • Макарони - 500 г
  • Капуста романеско - 500 г
  • Часник - 1 голівка
  • Твердий сир - 100 г
  • Рослинна олія для смаження - 5 ст.л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Макарони (можна взяти будь-які за смаком) відваріть у великій кількості води, точно дотримуючись часу, вказаного на упаковці.

  • 02

    Качан романеско розділіть на суцвіття (не дуже дрібні) і приблизно 10 хвилин відварюйте у киплячій підсоленій воді. Злийте воду та обсушіть суцвіття.

  • 03

    Голівку часнику розділіть на зубчики і обсмажте їх, помішуючи, у розігрітій рослинній олії кілька хвилин.

  • 04

    Додайте на скороводу суцвіття романеско та просмажте кілька хвилин до готовності.

  • 05

    Підсмажену капусту з'єднайте з макаронами, добре перемішайте.

  • 06

    На терці натріть сир (найкраще підійде пармезан)

  • 07

    Сервіруйте романеско з макаронами по тарілках, посипте сиром та подавайте.