Хочеться різноманітності - приготуйте манти. історія походження, яких починається в Китаї: уйгури, що населяли країну, часто любили готувати страву "мантьоу", що означає "парові булочки". Зараз манти - традиційна страва азіатів. Аналоги його існують і в інших країнах: в Італії - це равіолі, в Сибірі - пельмені, в Литві - чаклуни, в Монголії - "бууз". Манти готують на пару, і за рахунок цього вважаються кориснішими за своїх побратимів пельменів. М'ясо для фаршу подрібнюють тільки ножем, а не в м'ясорубці. Подають страву, поливши гострим соусом. Українці ж звикли заправляти пельмені вершковим маслом, сметаною і зеленню, що ніяк не заважає їм насолоджуватися відмінним смаком м'ясної екзотичної страви.
Насамперед підготувати тісто. У теплій воді розчинити щіпку солі. Просіяти на поверхню борошно. Утворити гірку. Зробити поглиблення. Влити сольовий розчин. Вбити яйце і додати рослинну олію (10 г.).
Замісити тісто. Скачати у вигляді ковбасок. Нарізати на шматочки. Розкачати кожен шматочок.
Перейти до начинки. Підготувати інгредієнти: в миску викласти фарш, приправити. Додати нарізану цибулю. Змішати.
Викласти фарш на тісто. Приблизно по 8 г. начинки. Скріпити краї навхрест. Викласти на решітки пароварки, заздалегідь змащені маслом. Готувати 50 хвилин. Подавати з вершковим маслом.