М'ясо з квасолею по-єгипетські
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г 30 хв

М'ясо з квасолею по-єгипетські

У Єгипті традиційно основу кухні складають риба і м'ясо (баранина, яловичина, козлятина, м'ясо птиці), овочі і фрукти. Також як і в інших арабських країнах тут готуються різні страви з зернових: пшеничної крупи, рису, гороху, сочевиці, квасолі. Але що б не готували єгипетські кухарі, вони ніколи не забувають про спеції та прянощі. Будучи гарними антисептиками, вони несуть оздоровче навантаження, а для жаркого клімату це дуже важливо. У даному рецепті при варінні м'яса в бульйон додають кардамон, кінзу, перець горошком, мускатний горіх. М'ясо завжди чудово поєднується з квасолею, а цибуля, часник і спеції надають страві неймовірний аромат.

Інгредієнти

  • М'ясо - 1 кг.
  • Квасоля - 300 г.
  • Цибуля - 3 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 4 зубчики
  • Помідори - 3 шт.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Кінза - 1 пучок
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Бульйон - 400 мл.
  • Соняшникова олія - 3 ст. л.
  • Кардамон - за смаком
  • Перець горошок - за смаком
  • Мускатний горіх - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Квасолю замочити на ніч. М'ясо помити, покласти в каструлю шматком і залити холодною водою. Додати дрібно порізану цибулину, терту моркву, всі спеції.

  • 02

    Варити 2 години. Наприкінці варіння бульйон посолити за смаком. Дістати м'ясо, остудити і порізати великими шматками.

  • 03

    Бульйон процідити. Квасолю відварити в злегка підсоленій воді до готовності. Для соусу часник, помідори, зелень, перець чилі - дрібно порізати. У сотейник налити олію та обсмажити всі овочі, поки сік від помідорів не випарується. Додати томатну пасту і бульйон. Варити соус поки не загусне.

  • 04

    Покласти нарізане м'ясо і квасолю в соус і варити 10 хвилин.