У Єгипті традиційно основу кухні складають риба і м'ясо (баранина, яловичина, козлятина, м'ясо птиці), овочі і фрукти. Також як і в інших арабських країнах тут готуються різні страви з зернових: пшеничної крупи, рису, гороху, сочевиці, квасолі. Але що б не готували єгипетські кухарі, вони ніколи не забувають про спеції та прянощі. Будучи гарними антисептиками, вони несуть оздоровче навантаження, а для жаркого клімату це дуже важливо. У даному рецепті при варінні м'яса в бульйон додають кардамон, кінзу, перець горошком, мускатний горіх. М'ясо завжди чудово поєднується з квасолею, а цибуля, часник і спеції надають страві неймовірний аромат.
Квасолю замочити на ніч. М'ясо помити, покласти в каструлю шматком і залити холодною водою. Додати дрібно порізану цибулину, терту моркву, всі спеції.
Варити 2 години. Наприкінці варіння бульйон посолити за смаком. Дістати м'ясо, остудити і порізати великими шматками.
Бульйон процідити. Квасолю відварити в злегка підсоленій воді до готовності. Для соусу часник, помідори, зелень, перець чилі - дрібно порізати. У сотейник налити олію та обсмажити всі овочі, поки сік від помідорів не випарується. Додати томатну пасту і бульйон. Варити соус поки не загусне.
Покласти нарізане м'ясо і квасолю в соус і варити 10 хвилин.