Мінестроне
Кількість порцій - 5
Час приготування - 50 хв

Мінестроне

Зібрати максимум овочів, і стільки ж задоволення змогла саме ця страва - мінестроне. Самий незвичайний італійський суп. Суть приготування - швидке обжарювання овочів, що переходить в тушкування. Кожен з цих процесів займає трохи часу, що дозволяє зберігати овочам їх корисні властивості. Ви напевно подумали, що відсутність м'яса і риби вплине на смакові якості супу, але це далко не так. Обіцяємо, спробувавши супчик хоч раз, ви полюбите його назавжди. Пікантнішою і справді італійською страва стане, якщо додати в неї соус або тертий сир (пармезан). Подавати з шматочком хліба.

Інгредієнти

  • Розмарин - 1/2 ч. л.
  • Чебрець - 3 гілочки
  • Часник - 2 зубчика
  • Цибуля - 1 шт.
  • Фенхель - 1 шт.
  • Селера - 1 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Цукіні - 200 г.
  • Спаржа - 100 г.
  • Помідор - 100 г.
  • Цвітна капуста - 100 г.
  • Броколі - 100 г.
  • Маслинова олія - 5 ст. л.
  • Квасоля (консервована) - 400 г.
  • Гарбуз - 100 г.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Соус песто - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    На середньому вогні обсмажити чебрець, розмарин і очищений часник. Смажити краще на оливковій олії.

  • 02

    Очистити овочі: цибулю, моркву, селеру. Потім їх нарізати і відправити у сотейника до прянощів. Підсипати фенхель і тушкувати. Через 3 хвилини часник видалити.

  • 03

    Нарізати наступні овочі середніми кубиками: болгарський перець, цукіні, гарбуз, помідори, спаржу, суцвіття броколі і цвітної капусти. Висипати в сотейник.

  • 04

    Додати щіпку орегано. Посолити і поперчити. Протушкувати ще 3 хвилини.

  • 05

    Залити 2 л. кип'яченої води. Довести до кипіння. Пару хвилин проварити. Контролювати, щоб овочі не переварилися. Додати чисту білу квасолю.

  • 06

    Невелику кількість супу, 1/3 частини, перелити в окремий сотейник і пробити у блендері (для густоти). Вилити назад і перемішати.

  • 07

    Накрити кришкою киплячий суп і відставити. Настояти пів години. Подавати гарячим із соусом песто.