Піца на лаваші
Кількість порцій - 2
Час приготування - 50 хв

Піца на лаваші

Піца за цим рецептом виходить дійсно дуже смачною - тонка хрустка основа і дуже соковита начинка. Піца з лаваша відмінно підходить для тих, хто не вміє чи не любить возитися з тестом. Лаваш на піцу купують тонкої, овальної форми. Поєднання продуктів можна сміливо міняти. Цікавими і виграшними поєднаннями швидкої піци з лаваша є: смажене м'ясо з грибами або солоними огірками; помідори з сиром; ананас з куркою, креветки або шинка, а також стручкова квасоля, яблука, часник і багато іншого. Залишки піци можна заморожувати в холодильнику, а потім, в будь-який час дістати і розігріти. При цьому всі смакові властивості піци збережуться.

Інгредієнти

  • Лаваш (круглий) - 3 шт.
  • Сир твердий - 250 г.
  • Гриби печериці - 350 г.
  • Ковбаса "Салямі" - 250 г.
  • Перець солодкий - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Майонез - за смаком
  • Соус томатний "Сацебелі" - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Лаваш покласти на деко, застелений пергаментним папером, посипати натертим твердим сиром. Зверху покласти другий лаваш, також присипати сиром і, нарешті покласти третій лаваш. Сир гратиме роль своєрідного «клею». У духовці, коли сир розплавиться, він скріпить між собою лаваші.

  • 02

    Нарізати печериці та обсмажити їх на вершковому маслі.

  • 03

    Лаваш змастити соусом, викласти гриби.

  • 04

    Ковбасу тонко порізати і викласти на гриби, додавши майонез.

  • 05

    Викласти нарізані солодкий перець і помідори.

  • 06

    Все засипати тертим сиром і відправити в гарячу духовку (180°С). Через 15-20 хвилин піца на лаваші готова. За бажанням додати зелень.