Піца з шоколадом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 50 хв

Піца з шоколадом

Станьте свідком того, як звична піца перетворюється у дивовижний шоколадний десерт. Настав час "оновити" свою кулінарну книгу незвичайними, новими рецептами. І першим в список пропонуємо додати шоколадну піцу. І не просто шоколадну, а з фруктами і сиром. Виявляється, уперше піцу приготували древні греки, у вигляді плаского хліба, на який викладався часник, цибуля, різні ароматні трави і оливкова олія. Сучасна піца готується майже зі всього, що лежить в холодильнику. Видів цієї випічки дуже багато, в одній Італії її налічується дві тисячі, до речі, тут вона з'явилася в ХVI столітті. Італійська сієста без піци просто неможлива.

Інгредієнти

  • Борошно - 200 г.
  • Шоколад молочний - 100 г.
  • Молоко - 130 мл.
  • Дріжджі - 15 г.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Плавлений солодкий сир - 150 г.
  • Яблуко - 200 г.
  • Ананаси консервовані - 200 г.
  • Сіль - щіпка

Етапи приготування

  • 01

    У теплому молоці (130 мл.) розвести дріжджі. Дати їм повністю розчинитися. Додати щіпку солі.

  • 02

    Додати в молоко борошно (просіяне). З'єднати з рослинною олією (2 ст. л.). Замісити тісто.

  • 03

    Тісто залишити на 60 хвилин. Дати йому підійти. Потім його слід розкачати. Змастити плавленим сиром. Перейти до іншої начинки.

  • 04

    Яблука очистити (кислі). Видалити серцевину. Нарізати часточками. Шоколад натерти. Потім в посудині перемішати яблука з консервованими ананасами. Викласти на сир і посипати шоколадом.

  • 05

    Духовку розігріти до 180ºС. Викласти піцу на змащене деко. Випікати 25 хвилин.