Різото з запеченими помідорами
Кількість порцій - 2
Час приготування - 2 г

Різото з запеченими помідорами

Різото - це одна із самих популярних страв італійської кухні. Головний її інгредієнт - рис, тому успіх приготованого Вами різото великою мірою залежить від вибору сорту рису. Рис вибирайте дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Найчастіше використовується рис сорту арборіо. Цей сорт дозволяє в процесі приготування страви домогтися кремової консистенції. Різото можна робити із самими різними добавками. У запропонованому рецепті це помідори черрі, запечені в духовці, в'ялені помідори, консервована кукурудза і сир пармезан, який додають для більшої "кремовості". Особливість різото, приготованого за цим рецептом, в тому, що на останньому етапі приготування страву відправляють у духовку.

Інгредієнти

  • Помідори черрі - 7 шт.
  • Олія оливкова - 4 ч. л.
  • Часник - 1 зубчик
  • Базилік (листя) - 10 г.
  • В'ялені помідори - 60 г.
  • Рис - 250 г.
  • Масло вершкове - 25 г.
  • Цибуля червона - 1 шт.
  • Шафран - 0,25 ч. л.
  • Вино біле сухе - 275 мл.
  • Сир пармезан - 75 г.
  • Вершки 35% - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Кукурудза консервована - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Помідори промити, розрізати на дві половинки, викласти на деко, змащене олією, зрізом вгору. Присипати сіллю і перцем. Скропити олією зверху, посипати дрібно нарізаним часником, посипати листям базиліка, змоченими в олії. Поставити в духовку на 10-15 хвилин.

  • 02

    Подрібнити в блендері 10 г. в'ялених помідорів, морську сіль і 2 ч. л. оливкової олії.

  • 03

    Покласти вершкове масло в каструлю, поставити на вогонь, розтопити масло, викласти в каструлю подрібнену цибулю, обсмажити. Додати до цибулі рис, перемішати, щоб масло покрило рис. Додати вино і подрібнений шафран, довести суміш до кипіння. По закінченню 5 хвилин, додати томатну пасту з блендера, а також влити 340 мл. окропу. Додати сіль і перець за смаком.

  • 04

    Додати в каструлю помідори із духовки, 50 г. в'ялених помідорів, кукурудзу, ретельно перемішати, довести до кипіння. Перелити в нагріту форму, поставити на 35 хвилин у духовку, при температурі 180ºС.

  • 05

    Додати в різото тертий пармезан, перемішати, поставити в духовку ще на 5 хвилин. Перед подачею додати вершки.