Рулет із кисломолочним сиром і курагою - це солодка випічка, в якій начинка з кисломолочного сиру і кураги загортається в спечене бісквітне тісто. Важлива перевага домашнього бісквітного рулету в тому, що він швидко готується. Друга перевага - він ефектно виглядає. У рецепті запропонованого бісквітного рулету важливо відокремити жовтки від білків і збити їх окремо. Білки збивають з цукровою пудрою до стійких піків. Що таке стійкі піки? Якщо при перевертанні посуду, в якому Ви збивали білки, вони не випадають, значить все зроблено правильно. Тільки перевіряйте обережно. Ще порада: згорнути в рулет спечене тісто зручніше за допомогою рушника.
Жовтки відокремити від білків. У мисці збити 4 ст. л. цукрової пудри з білками, жовтки окремо збити.
Поступово просіяти борошно і крохмаль у миску з білками, перемішуючи.
Влити жовтки в білкову суміш, вилити тісто на деко, застелене харчовим папером і змащене маслом. Поставити деко в духовку на 8-10 хвилин, при температурі 180ºС. Витягнути з духовки тісто, поки гаряче скрутити в рулет, остудити.
У мисці розтерти сир з цукровою пудрою, що залишилася. Можна скористатися блендером. Додати в крем нарізану курагу. Коли рулет повністю охолоне, розгорнути, змастити кремом, загорнути. Розтопити шоколад, полити зверху на рулет. Коли шоколад застигне, можна подавати.