Рулет із кисломолочним сиром та курагою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Рулет із кисломолочним сиром та курагою

Рулет із кисломолочним сиром і курагою - це солодка випічка, в якій начинка з кисломолочного сиру і кураги загортається в спечене бісквітне тісто. Важлива перевага домашнього бісквітного рулету в тому, що він швидко готується. Друга перевага - він ефектно виглядає. У рецепті запропонованого бісквітного рулету важливо відокремити жовтки від білків і збити їх окремо. Білки збивають з цукровою пудрою до стійких піків. Що таке стійкі піки? Якщо при перевертанні посуду, в якому Ви збивали білки, вони не випадають, значить все зроблено правильно. Тільки перевіряйте обережно. Ще порада: згорнути в рулет спечене тісто зручніше за допомогою рушника.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Пудра цукрова - 10 ст. л.
  • Крохмаль картопляний - 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 4 ст. л.
  • Домашній сир - 300 г.
  • Курага - 50 г.
  • Шоколад - 30 г.

Етапи приготування

  • 01

    Жовтки відокремити від білків. У мисці збити 4 ст. л. цукрової пудри з білками, жовтки окремо збити.

  • 02

    Поступово просіяти борошно і крохмаль у миску з білками, перемішуючи.

  • 03

    Влити жовтки в білкову суміш, вилити тісто на деко, застелене харчовим папером і змащене маслом. Поставити деко в духовку на 8-10 хвилин, при температурі 180ºС. Витягнути з духовки тісто, поки гаряче скрутити в рулет, остудити.

  • 04

    У мисці розтерти сир з цукровою пудрою, що залишилася. Можна скористатися блендером. Додати в крем нарізану курагу. Коли рулет повністю охолоне, розгорнути, змастити кремом, загорнути. Розтопити шоколад, полити зверху на рулет. Коли шоколад застигне, можна подавати.