Печиво з хурми
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Печиво з хурми

Представляємо вашій увазі незвичайне печиво з хурми. Печиво готується зовсім не довго. Для його випічки дуже добре використовувати хурму, яка дуже переспіла. В принципі, і печиву добре, і хурмі теж, бо дуже стигла хурма погано зберігається, а так з'явилася сфера її використання. Завдяки хурмі, печиво набуває прекрасного, сонячного кольору. А ще хурма дуже корисна, тому таке печиво наситить ваш організм всіма необхідними речовинами і мікроелементами. Хурма має тонізуючі властивості. Вона покращує апетит, підвищує працездатність, заспокоює нервову систему. Тому таке печиво з ранку буде дуже доречним, так як задасть вам енергії і тонусу на цілий день.

Інгредієнти

  • Хурма (переморожена) - 2 шт.
  • Цукор - 200 г.
  • Волоські горіхи - 200 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Маргарин - 100 г.
  • Борошно - 160 г.
  • Розпушувач - 7 г.
  • Мелена кориця - 5 г.
  • Мускатний горіх - 5 г.

Етапи приготування

  • 01

    Хурму розрізати пополам, акуратно, щоб не потрапила шкірка, витягнути ложечною м'якуш, видалити зернята. Подрібнити м'якуш хурми у блендері або просто розім'яти виделкою. Просіяти борошно, змішати з корицею, мускатним горіхом та розпушувачем.

  • 02

    Збити масло з цукром та яйцем, додати пюре з хурми, горіхи (їх порубати ножем або розім'яти, але не дуже дрібно), всипати борошно та замісити тісто. Воно буде рідкуватим, тому викладати на деко потрібно або ложкою змоченою у воді, або перекласти тісто в кондитерський мішечок та видавити кружечки.

  • 03

    Деко потрібно застелити папером для випікання та трохи змастити його маслом. Випікати печиво 15 хвилин при температурі 180°С. Смачного!