Цікавий факт - з точки зору ботаніки гранат вважається зовсім не фруктом, а ягодою. Він є чи не найдавнішим їстівним плодом. Саме гранат послужив прототипом для монарших корон через форму чашолистків. Цей плід вважався символом подружньої вірності в стародавній Греції, а на сході його досі називають "королем всіх плодів". До складу граната входять 15 амінокислот, з яких 6 є незамінними. М'якоть і сік граната підвищують рівень гемоглобіну в крові. Цей плід корисний при діабеті, тому що знижує рівень цукру в крові. А ще гранати можна зберігати тривалий час, а особливо в холодильнику, вони довго не гниють і не втрачають своїх корисних властивостей.
Картоплю і моркву помити і відварити до готовності. Потім злити воду, охолодити, очистити, натерти на крупній тертці. Яйця відварити до готовності і охолодити. Потім очистити і нарізати.
Курку (наприклад, куряче філе) відварити в підсоленій воді. Цибулю очистити від лушпиння, ошпарити окропом і подрібнити. Волоські горіхи подрібнити ножем. Сир натерти на крупній тертці.
Гранат розібрати на зерна. Укласти в салатник шарами в такій послідовності: цибуля, картопля, курка, горіхи, яйця, морква (кожен шар трохи посолити), сир, майонез і зерна граната. Поставити салат на 1 годину в холодильник, а потім можна подавати.