Солянка з оселедцем, помідорами і солодким стручковим перцем
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Солянка з оселедцем, помідорами і солодким стручковим перцем

Велика різноманітність солянок: м'ясні, рибні, з морепродуктами, з копченостями та інші. Даний рецепт - один із низки найкращих рецептів збірної рибної солянки. Страва проста в приготуванні, відрізняється поживністю і гострим смаком, дуже ситна. Для приготування солянки можна брати будь-яку свіжу рибу, але не дрібну і не дуже кістляву. Лук пасирують до красивого золотистого кольору, головне, його не пережарити. Огірки кладуть в суп останніми, коли вже готові всі овочі. Потім в самому кінці додають спеції. Така ситна солянка може замінити цілий обід, блюдо можна подати і на святковий стіл і приготувати в будь-який будній день.

Інгредієнти

  • Сардини - 20 г.
  • Оселедець - 80 г.
  • Оселедець консервований - 20 г.
  • Цибуля ріпчаста - 30 г.
  • Огірки солоні - 20 г.
  • Перець болгарський - 15 г.
  • Помідори - 20 г.
  • Каперси - 5 г.
  • Маслини - 5 г.
  • Томатна паста - 5 г.
  • Масло вершкове - 10 г.
  • Лимони - 0,2 шт.
  • Петрушка - за смаком
  • Лавровий лист - за смаком
  • Перець чорний горошком - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Очистити цибулю і дрібно нарізати. На розігріту сковороду покласти 5 г. вершкового масла, обсмажити цибулю протягом 5 хвилин, після додати томатну пасту, готувати ще 5-8 хвилин.

  • 02

    Болгарський перець очистити від насіння, нарізати соломкою, на окремій сковороді в олії обсмажити перець. Солоні огірки очистити від насіння, нарізати соломкою.

  • 03

    Налити 2 л. води в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, додати у воду обсмажені цибулю і перець, додати солоні огірки, каперси, приправити лавровим листом, перцем, сіллю. Варити протягом 10-15 хвилин.

  • 04

    Філе оселедця нарізати шматочками. Солоний оселедець вимочувати в молоці 30 хвилин, після чого також нарізати маленькими шматочками. Викласти з банки сардини, перекласти на паперову серветку.

  • 05

    Помідори нарізати середніми шматочками. Додати в каструлю з супом всю рибу і помідори, варити до готовності свіжого оселедця. При подачі додати в суп часточку лимона, маслини, посипати зверху подрібненою зеленню.