Тушковані кальмари
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Тушковані кальмари

Час від часу потрібно балувати себе смачними, вишуканими і легкими стравами одночасно. Згадайте про морепродукти – ідеальний варіант. Ніжний смак кальмара – цінного океанічного делікатесу – давно оцінили навіть найвибагливіші гурмани, адже будь-які страви з ними виходять особливими. Що стосується чистки кальмарів, то після занурення в окріп важливо уважно видалити і кольорові, і прозорі плівочки. Інакше після обсмажування м'ясо стане жорстким, а сама тушка зменшиться в розмірах. Ось і весь секрет. За нашим чудовим рецептом кальмари складуть прекрасну компанію моркві і ріпчастій цибулі. Тушкуючись в оливковій олії, морепродукт насичується соками і смаками овочів і стає ніжним.

Інгредієнти

  • Кальмари - 400 г.
  • Морква - 80 г.
  • Цибуля ріпчаста - 80 г.
  • Олія рослинна - 20 мл.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Моркву помити, очистити і натерти на крупній тертці. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити.

  • 02

    Кальмари ошпарити окропом і зняти шкірку. Нарізати кальмар кільцями.

  • 03

    Цибулю обсмажити на рослинній олії. Потім додати моркву і готувати 4-5 хвилин. Додати кальмар і тушкувати близько 2 хвилин.