Стейк із м'ятою та бальзамічним оцтом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Стейк із м'ятою та бальзамічним оцтом

Цей стейк з м'ятою можна подавати без гарніру, як окрему страву. Готується він дуже просто, прекрасно підійде для швидкої вечері. Бальзамічний оцет і перець чилі прекрасно поєднуються разом і надають м'ясу багатий вишуканий смак. А оливково-м'ятний маринад додає стейку незвичайний ментоловий присмак. Готовий стейк при подачі нарізають скибочками 1-1,5 см завтовшки, заправляють цибульно-помідорною сумішшю, збризкують оливковим маслом і прикрашають свіжою м'ятою.

Інгредієнти

  • Яловичина - 700 г.
  • Помідори - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • М'ята свіжа - 1 пучок
  • Сіль морська - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Цедра лимонна - за смаком
  • Оцет бальзамічний - за смаком
  • Олія оливкова - за смаком
  • Масло вершкове - 20 г.
  • Часник - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Яловичину нарізати на шматочки товщиною в 3 см. Натерти сіллю і перцем, перекласти в миску, додати м'яту і оливкову олію, залишити настоюватися протягом 20-30 хвилин.

  • 02

    На сковороду викласти вершкове масло і влити оливкову олію, поставити на вогонь, додати подрібнену цибулю, обсмажувати цибулю до золотистого кольору, після всипати подрібнений часник.

  • 03

    Нарізати помідори тонкими шматочками. Додати в сковороду, тушкувати 3 хвилини, за смаком посолити і поперчити.

  • 04

    Яловичину викласти на сковороду, обсмажити з обох сторін, до появи скоринки, м'ясо повинно бути всередині сируватим.

  • 05

    Перекласти м'ясо у форму для випікання. Додати м'яту і цедру лимона, додати також бальзамічний оцет і масло. Випікати 7-10 хвилин в розігрітій духовці.