Буряк з хріном і червоною цибулею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Буряк з хріном і червоною цибулею

У цьому рецепті рекомендується використовувати запечений в духовці буряк. Фольга допоможе овочу зберегти свою соковитість і не зменшитися в об'ємі. Буряк в запеченому вигляді має переваги у порівнянні з вареним буряком: він більш насичений і солодкий, а значить Ваша страва буде ще смачніше. Крім того запечений буряк зберігає більше корисних речовин. І останній аргумент: запікати буряк (а особливо у фользі) набагато зручніше, ніж варити. Час запікання буряка в духовці безпосередньо залежить від розміру овоча. Найзручніше використовувати буряк середнього розміру. Вибирайте овочі з неушкодженою шкіркою приблизно одного розміру. Буряк обрізати не потрібно, а хвостик можна обрізати, але не дуже коротко.

Інгредієнти

  • Буряк - 3 шт.
  • Олія оливкова - 100 мл.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
  • Цибуля червона - 3 шт.
  • Хрін - 70 г.
  • Оцет бальзамічний - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 180°C. Буряк ретельно промити під холодною водою, обсушити на паперовому рушнику, загорнути у фольгу, покласти на деко, поставити його в духовку на 105 хвилин, випікати до м'якості. Після чого, витягнути буряк з фольги, остудити.

  • 02

    У мисці змішати оцет, сіль, перець і оливкову олію, додати подрібнену цибулю і хрін. Ретельно перемішати суміш.

  • 03

    Очистити буряк і нарізати тонкою соломкою або маленькими кубиками, додати до цибулі в мисці. Перемішати, накрити миску харчовою плівкою та поставити в холодильник на добу.