Тортилья з лососем
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Тортилья з лососем

Насамперед відзначимо, що під назвою "тортилья" відомі дві абсолютно різних страви: мексиканський тонкий коржик із кукурудзяного або пшеничного борошна і іспанська тортилья, що нагадує омлет. У нашому випадку йдеться про тонкий коржик, який використовують як оболонку для різних продуктів. У цьому рецепті це консервовані огірки, лосось і листя салату. Дуже важливо для соковитості і смаку змастити тортилью соусом із плавленого сирка і вершків. В якості начинки крім запропонованих інгредієнтів можна використовувати м'ясо курки, ковбасу і т.д. Не знайшли тортилью в магазині? Замініть її тонким лавашем. Тортилью можна подавати і гарячою, і холодною. Якщо страва охолола, можна при бажанні розігріти її в духовці.

Інгредієнти

  • Тортилья - 2 коржа
  • Лосось (нарізка) - 100 г.
  • Консервовані огірки - 2 шт.
  • Плавлений сир - 100 г.
  • Вершки (жирність 10%) - 100 мл.
  • Листя салату - 2 шт.
  • Спеції - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Консервовані огірки нарізати тонкою соломкою.

  • 02

    Плавлений сирок розім'яти виделкою. Далі сирну масу покласти в чашу для блендера, туди ж влити вершки і збити блендером.

  • 03

    Після чого всю збиту масу намазати на коржі. Листя салату промити і висушити, потім викласти зверху на масу.

  • 04

    Далі на одну половину коржа викласти шматочки нарізаного лосося, а на іншу огірки. Зверху приправити спеціями за смаком.

  • 05

    Коржики згорнути круглими або квадратними рулетами і нарізати на порційні шматочки.