Вермішелева запіканка
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Вермішелева запіканка

Запіканка - страва воістину дуже давня. Вперше її приготували ще в XIX столітті. Спочатку готували її ще в печі, в казаночках. Вона там добре набиралася тепла, хоча і часу це займало досить немало. Зараз, звичайно, в духовці все робиться набагато швидше і легше. Але смак запіканки гірше від цього не став. Тому й існує так багато різних видів цієї страви. Запіканки роблять чи не з усіх продуктів, які існують. От і з'явилася так вермішелева запіканка. Як і всі інші, така запіканка дуже швидко готується і за 40 хвилин у вас на столі смачна і тепла вечерю, який можна доповнити, наприклад, легким салатом чи просто овочами.

Інгредієнти

  • Вермішель - 300 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 75 мл.
  • Цукор - 75-100 г.
  • Ваніль - 1 г.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Тертий твердий сир - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Вермішель відварити і остудити.

  • 02

    Яйця збити (не допускаючи виникнення повітряних бульбашок), додати молоко і цукор.

  • 03

    Залити яєчною сумішшю вермішель, перемішати.

  • 04

    Викласти у форму, змащену маслом і випікати 30 хвилин при температурі 180°С.

  • 05

    За 5 хвилин до готовності посипати тертим сиром.