Запіканка - страва воістину дуже давня. Вперше її приготували ще в XIX столітті. Спочатку готували її ще в печі, в казаночках. Вона там добре набиралася тепла, хоча і часу це займало досить немало. Зараз, звичайно, в духовці все робиться набагато швидше і легше. Але смак запіканки гірше від цього не став. Тому й існує так багато різних видів цієї страви. Запіканки роблять чи не з усіх продуктів, які існують. От і з'явилася так вермішелева запіканка. Як і всі інші, така запіканка дуже швидко готується і за 40 хвилин у вас на столі смачна і тепла вечерю, який можна доповнити, наприклад, легким салатом чи просто овочами.
Вермішель відварити і остудити.
Яйця збити (не допускаючи виникнення повітряних бульбашок), додати молоко і цукор.
Залити яєчною сумішшю вермішель, перемішати.
Викласти у форму, змащену маслом і випікати 30 хвилин при температурі 180°С.
За 5 хвилин до готовності посипати тертим сиром.