Мигдальні трюфелі з корицею
Кількість порцій - 8
Час приготування - 15 хв

Мигдальні трюфелі з корицею

Цей рецепт один з варіантів приготування дуже смачних цукерок в домашніх умовах. Готується це вишукане частування дуже легко і швидко. З приготовленої мигдальної маси можна формувати не тільки кульки, але й інші форми, наприклад, ковбаски, зірочки і т.д. Любителі кокоса можуть посипати їх зверху кокосовою стружкою. Взагалі, мигдальні горішки користуються великою популярністю в усьому світі. Користь мигдалю була відкрита давно, і він зайняв гідне місце в медицині і в кулінарії. У кулінарії з меленого мигдалю отримують марципан, а стружка з його ядер використовується в десертах, салатах, як прикраса для тортів і пирогів, а також для приготування спиртних напоїв.

Інгредієнти

  • Мигдаль смажений - 250 г.
  • Кориця мелена - 10 г.
  • Родзинки - 170 г.
  • Мед - 50 г.
  • Олія оливкова - 10 мл.
  • Какао - 80 г.

Етапи приготування

  • 01

    Мигдаль крупно подрібнити в блендері. Відкласти ⅕ частину. Далі покласти до горіхів в блендер родзинки і подрібнити до стану однорідної маси.

  • 02

    Потім додати мед, корицю і оливкову олію. Все перемішати і покласти масу на 1 годину в холодильник.

  • 03

    Какао просіяти на суху тарілку. Дістати масу, сформувати кульки (розміром з волоський горіх). Обкатати частину кульок в какао, а частину - в горіхах і покласти в холодильник ще на годину.