Борщ гетьманський
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Борщ гетьманський

У кожного їз нас тече кров хоробрих і сміливих козаків. А чим підживлювали свою силу ці сміливі воїни? Де і звідки черпали свою міць? Рецепт простий - гетьманський борщ. Ось він - рецепт справжньої національної страви, яка прийде до смаку всім. Борщ завжди асоціювався з Україною. Чому б не спробувати зробити цю страву в домашніх умовах, але згыдно зы справжным етнычним рецептом? Вийде дуже смачно, ситно і традиційно, як в стародавні часи. Підкріпіть своїх домашніх "воїнів" цією смачною і ситною стравою, щоб вони набралися сили і мужності.

Інгредієнти

  • Часник - 5 зубчиків
  • Запашний перець - 6 горошин
  • Петрушка - пучок
  • Квасоля - 150 г.
  • Помідор - 1 шт.
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Баклажан - 1 шт.
  • Томатна паста - 180 г.
  • М'ясний бульйон - 2 л.
  • Картопля - 5 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Олія - 3 ст. л.
  • Капуста - 300 г.
  • Буряк - 1 шт.
  • Лаврове листя - 3 шт.
  • Сало - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    Овочі очистити. Цибулю нарізати кубиками, моркву, буряк, перець, капусту, баклажани і картоплю - великою соломкою. Обсмажувати моркву в 2 ст. л. рослинної олії протягом 3 хв., додати цибулю, смажити ще 2 хв.

  • 02

    Потім додати подрібнений помідор і томатну пасту. Готувати на слабкому вогні протягом 3 хв., Додати буряк і готувати ще 15 хв.

  • 03

    Бульйон закип'ятити, покласти в нього нарізані овочі і капусту. Варити під кришкою на невеликому вогні 7 хв., Додати картоплю, а через 5 хв. - баклажани. Ще через 5 хв. покласти обсмажені овочі і квасолю, готувати все разом на слабкому вогні ще 10 хв.

  • 04

    Корінь петрушки нарізати дрібною соломкою, зелень посікти. Корінь обсмажити на рослинній олії і додати разом із зеленню в борщ.

  • 05

    Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 15-20 хв.