Вишневий джем
Кількість порцій - 9
Час приготування - 2 г

Вишневий джем

Будь-яка поважаюча себе господиня поспішає подбати про те, аби зима була в її будинку теплою. І поки за вікном буде кружляти заметіль і засипати дороги сніг, її сім'я буде грітися чаєм і заъдати його ароматним джемом. Вишневий джем відноситься до універсальних ласощів. За допомогою цих ласощів можна відвести душу, якщо їсти його ложечкою. А можна намазати на хліб або печиво, покласти в тісто і спекти пиріг. Також джем стане відмінним помічником у приготуванні сніданку - намазати джем на тост, і ранок, вважайте, вдався. Готувати джем зовсім нескладно і недовго, з цим впорається навіть новачок на кухні. Подбайте про свою зиму, внесіть в неї справжній аромат літа!

Інгредієнти

  • Вишня (з кісточками) - 3 кг.
  • Цукор - 1 кг.
  • Сода - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Вимити вишню, очистити від кісточок і плодоніжок.

  • 02

    Перекрутити через м'ясорубку.

  • 03

    Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння і, не збавляючи вогонь, упарювати 40 хвилин. Розмішувати періодично обов'язково.

  • 04

    Додати соду. Підніметься піна зеленого кольору (не лякайтеся)! Через пару хвилин розмішування вона опаде, і вишня знову стане червона.

  • 05

    Додати цукор, довести до кипіння і, не збавляючи вогонь, упарюють 40 хвилин. Не забувати розмішувати.

  • 06

    Розлити в стерилізовані баночки (виходить 3 півлітрові баночки).

  • 07

    Закрити кришками, перевернути, накрити рушником і залишити до повного охолодження. При кімнатній температурі відмінно зберігається!