Курка з оливками і томатами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Курка з оливками і томатами

Одним з найбільш вдалих варіантів використання курячого філе є його тушкування в томатному соку. Всі ми знаємо, що філе курки не виділяється серед інших видів м'яса особливою соковитістю. Пропонований рецепт руйнує усталені стереотипи. М'ясо виходить дивовижно соковитим, м'яким і ніжним. Додавання стиглих томатів і кислуватих оливок надають страві пікантний смак середземноморської кухні. Замість оливок можете використовувати чорних побратимів – маслини. А звичайну кип'ячену воду можна замінити курячим бульйоном. Курку рекомендується подавати на «подушці» з відвареного рису, поливши зверху приготованим томатним соусом. Півгодини і на Вашому столі ситна вишукана вечеря. Приємного Вам апетиту.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 500 г.
  • Помідори - 400 г.
  • Паста томатна - 20 г.
  • Оливки - 200 г.
  • Вода - 20 мл.
  • Зелень - 20 г.
  • Олія оливкова - 10 мл.
  • Суміш перців - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    На сковороді розігріти олію. Помідори помити і нарізати кубиками або скибочками. Обсмажити помідори, а потім додати воду і томатну пасту.

  • 02

    Філе нарізати кубиками або скибочками. Додати в сковороду, накрити кришкою і тушкувати близько 20 хвилин.

  • 03

    Оливки нарізати кільцями. Додати до птиці з овочами і тушкувати ще 10 хвилин.

  • 04

    Зелень помити, просушити і подрібнити. Перед подачею тушковану курку посипати зеленню.