Великодній яєчний суп
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Великодній яєчний суп

Великодній яєчний суп - страва дієтична, легка і дуже смачна. У цій страві є і необхідні калорії, які подарують організму заряд бадьорості, а також овочі, що дають нам вітаміни. Особливою цю страву робить пряність, шафран - дарує специфічний, але дуже цікавий і приємний аромат, а також привносить гіркоту в суп. До речі, саме шафран згадується ще в Старому Завіті.

Інгредієнти

  • Цибуля-порей - 1шт
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Помідор - 2шт
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Кріп - пучок
  • Мелений шафран - за смаком
  • Яйця - 6шт
  • Картопля - 4шт
  • Часник - 4 зубчики
  • Смужка апельсинової цедри - 1шт
  • Ріпчаста цибулина - 1шт

Етапи приготування

  • 01

    З помідорів зняти шкірку. Нарізати м'якоть тонкими часточками, видаливши насіння. Картоплю і цибулю очистити і нарізати кубиками, часник і кріп подрібнити. Порей нарізати кільцями.

  • 02

    У каструлі обсмажити на олії цибулю і порей протягом 4 хв. Влити 1,5 л. води, додати картоплю, часник, апельсинову цедру, шафран, сіль і перець. Довести до кипіння, варити 10 хв. Додати помідори і варити ще 10 хв.

  • 03

    По одному розбивати яйця в чашку і переливати в бульйон. Готувати 4 хв. Розлити по тарілках так, щоб у кожній було по 1 яйцю. Посипати кропом.