Варення з груш
Кількість порцій - 10
Час приготування - 7 г

Варення з груш

Варення з цього по-справжнього літнього плоду не залишить Вас в спокої на протязі всього осінно-літнього періоду. Як це приємно насолоджуватись духмяним запахом та ніжним смаком груші,коли літо вже далеко за горами. Тому, якщо Ви хочите отримати шматочок райської насолоди, то цей рецепт саме для Вас. Кожного разу куштуючи варення з груш, Ви відчуватимете солодкий присмак цукрових, ніби мармеладних кусочків теплоти, яка просто тане у роті. А в поєднанні з терпким чорним чаєм та свіженькою скибочкою білого хлібця, десерт спокусить не лише Вас, а й Ваших друзів. Навіть якщо Ви слідкуєте за своєю фігурою, не хвилюйтесь, калорійність цих фруктів невелика, але ж коли ти на дієті хочеться завжди попоїсти, і тут не потрібно бити на сполох, груші є відмінним джерелом сил і енергії, тому скуштувавши десерти, використовуйте свій потенціал на повну. Малокалорійність, швидкість перетравлення організмом і водночас легкість, виводять цю страву на перші місця серед усіх десертів.

Інгредієнти

  • Груші - 1кг
  • Цукор - 1кг
  • Вода - 1-1.5стакана
  • Лимонна кислота - 3г

Етапи приготування

  • 01

    Очистити груші від шкірки, розрізати (видаливши серцевину) на часточки, проварити 10-15 хвилин у киплячій воді, остудити в холодній воді. Воду, що залишилася після бланшування, можна використовувати для приготування сиропу.

  • 02

    Цукровим сиропом залити часточки груш і залишити на 3-4 години. Потім нагріти до кипіння на слабкому вогні, прокип'ятити 5-7 хвилин, витримати 6-8 годин і знову варити кілька хвилин.

  • 03

    Всього зробити 3-4 варіння. В кінці приготування варення з груш додати лимонну кислоту: 3 г. (на кінчику ножа) на 1 кг. варення.