Крем-сир із рікоти, шинки і зеленої цибулі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Крем-сир із рікоти, шинки і зеленої цибулі

Рікота - смачний і корисний продукт, який по праву можна назвати візиткою сонячної Італії. Традиційний італійський сир готують у багатьох регіонах країни. Рікоту використовують як начинку для равіолей, пиріжків та млинців, вона підходить для запіканок. Без неї важко уявити собі деякі різновиди лазаньї. Використовують знаменитий італійський молочний продукт і в десертах. Додана в різні страви: салати, супи, другі страви з м'яса, риби і грибів, рікота гармонійно поєднується з іншими продуктами. Крем-сир із рікотти, шинки і зеленої цибулі з підсмаженими шматочками багета - варіант швидкого і ситного сніданку.

Інгредієнти

  • Сир рікота - 200 г.
  • Вершки - 4 ст. л.
  • Цибуля зелена - 1 шт.
  • Шинка - 100 г.
  • Багет - 1 шт.
  • СІль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У миску покласти сир, додати вершки, перемішати до однорідності. Посолити і поперчити за смаком суміш.

  • 02

    Шинку подрібнити, додати до вершкової суміші. Цибулю дрібно нарізати, також додати в миску до сирно-вершкової суміші. Ретельно перемішати.

  • 03

    Розігріти сковороду, обсмажити з обох сторін нарізаний багет. При подачі викласти тости із багету на тарілку, зверху викласти сирно-вершкову масу.