Мариновані креветки в беконі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г 25 хв

Мариновані креветки в беконі

Замість традиційних закусок для домашнього фуршету можна приготувати вишукану страву - мариновані креветки в беконі. Це просто, не вимагає багато часу і великих фінансових витрат, а результат вражаючий! Відварені креветки мають прісний смак, а мариновані креветки можуть виступати як в якості самостійного блюда, так і як інгредієнт для приготування салатів і закусок. До того ж, при варінні креветки часто стають гумовими. Обсмажені на грилі креветки вийдуть ніжними і соковитими. Бекон не дає їм пересохнути. Також важливо правильно приготувати маринад. Маринуються креветки в холодному місці не більш 1-1,5 години, інакше креветки стануть жорсткими.

Інгредієнти

  • Часник - 2 шт.
  • Креветки королівські - 16 шт.
  • Корінь імбиру - 20 г.
  • Мед - 3 ст. л.
  • Соус соєвий - 2 ст. л.
  • Бекон - 300 г.
  • Кінза - 30 г.
  • Майонез - 100 г.
  • Лимони - 1 шт.
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Креветки очистити. У мисці змішати мед, соєвий соус, подрібнений часник, натертий імбир і мелений перець, ретельно перемішати. Покласти в миску з маринадом креветки, залишити на 1 годину маринуватися.

  • 02

    Бекон нарізати тонкими скибочками. Загорнути кожну креветку в бекон, обсмажити на сковороді-грилі.

  • 03

    У мисці змішати майонез і лимонний сік, додати подрібнену кінзу і цедру лимона. Перемішати. Додати в миску сіль і перець за смаком.

  • 04

    При подачі викласти попередньо підсмажені тости на тарілку, на них викласти готові креветки в беконі, подавати з соусом із майонезу.