Паска на сметані
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 30 хв

Паска на сметані

Готуючись до головного християнського свята - Великодня, наші господині печуть свою домашню пасхальну випічку: великодній хліб або паску. Один з найцікавіших варіантів - це паска на сметані. Цей рецепт найбільше задовольнить тих, хто любить ніжні, злегка вологі, але в той же час щільні паски. Саме жирна сметана робить їх такими за текстурою. Кількість родзинок кладеться на розсуд кожної господині. Можна додати улюблені сухофрукти або цукати. Готові паски дістають з духовки і дають їм охолонути, потім змащують білкової глазур'ю і посипають різнокольоровою кондитерською присипкою.

Інгредієнти

  • Молоко - 500 мл.
  • Борошно пшеничне - 1 кг.
  • Маргарин - 250 г.
  • Масло вершкове - 200 г.
  • Сметана - 100 г.
  • Цукор - 700 г.
  • Дріжджі свіжі - 70 г.
  • Яйце куряче - 10 шт.
  • Сіль - 5 г.
  • Цукор ванільний - за смаком
  • Родзинки - за смаком
  • Олія рослинна - 1,5 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Молоко налити в каструлю, підігріти. Всипати 350 г. цукру, змішувати до розчинення цукру в молоці. Окремо відлити трохи молока в миску, додати дріжджі, розвести їх в молоці. Після, додати дріжджову суміш у решту молока. Перемішати. Залишити на 10 хвилин.

  • 02

    Висипати залишки цукру в миску, додати до цукру яйця, збити суміш. Додати сюди ж маргарин, вершкове масло, половину якого необхідно розтопити. Додати також сметану, сіль, ванільний цукор і рослинну олію. Ретельно перемішати в однорідну масу.

  • 03

    Змішати молочну масу з масляною, перемішати. Всипати борошно, замісити тісто. Накрити зверху миску рушником, поставити в тепле місце на 3 години.

  • 04

    Вимішувати тісто доти, поки воно не буде приставати до рук. Додати в тісто родзинки за смаком. Викласти у змащену форму, дати час, щоб тісто піднялося.

  • 05

    Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 1 години. Прикрасити паску за смаком.