Паштет зі свинини з беконом і шинкою по-селянськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 40 хв

Паштет зі свинини з беконом і шинкою по-селянськи

Ви сказали близьким, що приготуєте сьогодні паштет? Побачивши приготований Вами паштет зі свинини з беконом і шинкою по-селянськи, вони будуть здивовані, але здивовані приємно, так як паштет за цим рецептом абсолютно не схожий на традиційний. Більше він схожий на терін - страву французької кухні, яка готується в прямокутній вогнетривкій формі із кришкою з однойменною назвою. Можна також використовувати прямокутну форму для буханки хліба. Велика кількість інгредієнтів в цьому рецепті абсолютно виправдана. Повірте: воно того варте! Подавати приготований паштет можна порізаним тонкими скибочками із солоними або маринованими огірочками, гірчицею і свіжим хлібом.

Інгредієнти

  • Коньяк - 150 мл.
  • Масло вершкове - 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 200 г.
  • Фарш свинячий - 1,2 кг.
  • Бекон - 250 г.
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - 2,5 ч. л.
  • Чебрець сушений - 2,5 ч. л.
  • Перець чорний духмяний мелений - 1,5 ч. л.
  • Вершки взбиті - 70 мл.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Шинка - 170 г.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 180°C. Налити коньяк в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, варити до зменшення обсягу до 100 мл протягом 1,5 хвилини. Після остудити.

  • 02

    Розігріти сковороду, покласти вершкове масло, розтопити, додати на сковороду подрібнену цибулю. Обсмажувати протягом 8 хвилин, до м'якості.

  • 03

    У мисці змішати фарш з половиною бекону, який необхідно дрібно нарізати. Ретельно вимісити суміш.

  • 04

    У миску до фаршу додати обсмажену цибулю, подрібнений часник, посолити, додати чебрець, запашний і чорний мелений перець.

  • 05

    Додати в суміш яйця, влити вершки і коньяк. Ретельно замісити вручну суміш.

  • 06

    Дно і стінки форми застелити шматочками бекону, який залишився, зверху викласти половину фаршу, трохи придавити руками. Викласти зверху на фарш нарізану шинку, знову викласти фарш, розподілити і розрівняти, зверху накрити беконом. Накрити форму фольгою.

  • 07

    Форму поставити в глибоке деко з бортиками, налити в нього воду, так щоб рівень доходив до половини глибини форми. Поставити в духовку на 135 хвилин.

  • 08

    Після, витягнути з духовки форму, поставити на неї щось важке, залишити так на ніч. Потім, поставити форму в гарячу воду на 3 хвилини. Після перекласти на тарілку, видалити зайвий жир.