Картопляні биточки з сиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Картопляні биточки з сиром

Все геніальне - просто! Такий девіз цілком може охарактеризувати цю страву. Адже зробити його - справа не складна. А ось результат виправдає всі очікування. Впевнені, ці биточки сподобаються вашим гостям. Тому що готувати їх можна не тільки для домашньої вечері, а й для святкового застілля. Сир і картопля - відмінне смачне і ситне поєднання. А разом з овочами биточки вийдуть повноцінною стравою. Змішайте на кухні натхнення з легкою фантазією - і смачні картопляні биточки з сиром перевершать всі ваші очікування.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 60 г.
  • Сухарі панірувальні - 40 г.
  • Моцарела - 150 г.
  • Олія рослинна - 40 мл.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Спеції - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Очистити і відварити приблизно кілограм картоплі в підсоленій воді.

  • 02

    Розім’яти картоплю, додати яйця.

  • 03

    Додати приблизно 3 столові ложки борошна. Можна додавати борошно поступово, щоб було легше відслідковувати консистенцію тіста.

  • 04

    Перемішати до однорідності. Тісто повинне вийти такої консистенції, щоб з нього можна було щось зліпити. В окрему широку ємність насипати панірувальні сухарі.

  • 05

    Ліпити биточки краще вологими руками або трохи змащеними олією, щоб тісто менше прилипало. Взяти тісто столовою ложкою, зробити з ньому круглу пластинку, в середину покласти кульку (або скибочку) моцарелли. Заліпити, обваляти в панірувальних сухарях з усіх боків, а потім сформувати круглі «шайбочки».

  • 06

    Обсмажити биточки в рослинній олії з обох сторін. Готувати на невеликому вогні до золотистого кольору. Готові биточки подавати гарячими зі свіжими овочами чи з сметаною. Cмачного!