Деруни
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Деруни

Деруни - це досить традиційна страва. Але що може бути краще, ніж класика? Людство поки нічого краще не придумало. В українській кухні деруни робили зазвичай в неділю, коли роботи не так багато, і є час готувати такі страви. Подавати їх краще зі сметаною і зеленню. Це може бути повноцінна става. Або ж можна швидко зробити до неї легкий салат - і ваш обід готовий. Прекрасний варіант сімейного застілля. Ваші діти, та й не тільки діти, будуть раді такому, може і скромному, але дуже смачному і ситному обіду.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Часник - 1 зубок
  • Олія - для смаження
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю і цибулину очистити і натрти на дрібній тертці. Отриману масу перемішати. Цибулевий сік не дасть картоплі швидко потемніти. При бажанні можна додати розчавлений часник.

  • 02

    Додати яйця і борошно і добре перемішати масу.

  • 03

    Посолити і поперчити тісто. Добре перемішати.

  • 04

    Розігріти в сковороді 2-3 ст. ложки олії. Ложкою набирати картопляну масу, викладати на сковорідку круглі оладки. Перевертати оладки тоді, коли нижня сторона стане рум’яною.

  • 05

    Подавати деруни теплими, зі сметаною, ряжанкою або овочевим асорті.