Рататуй з кальмаром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Рататуй з кальмаром

«Ароматно, яскраво, насичено». Ось такі асоціації виникають, коли згадуєш про цю традиційну овочеву страву родом з французького Провансу. Вона стала настільки популярною, що навіть увічнена в однойменному мультфільмі. За технологією приготування і складом інгредієнтів цей кулінарний шедевр дуже нагадує угорське лечо. Ви вже здогадалися? Відкриваємо перед Вами всі карти: мова піде про рататуй – запечену в духовці суміш з перців, кабачків, баклажанів і томатів. Ну і, звичайно ж, пряні середземноморські спеції, що створюють неперевершений аромат. Загалом, класика світового вегетаріанського меню. Однак без приємних експериментів не обійтися: додаємо морський делікатес – ніжний кальмар.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 25 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 120 г.
  • Перець болгарський - 120 г.
  • Цукіні - 400 г.
  • Помідори - 400 г.
  • Часник - 20 г.
  • Кальмари - 400 г.
  • Вода - 50 мл.
  • Суміш перців - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Кальмари ошпарити окропом і зняти шкірку. Нарізати кальмар кільцями.

  • 02

    Помідори помити і нарізати кубиками або скибочками. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати соломкою або кубиками.

  • 03

    Цукіні помити, очистити від шкірки і нарізати скибочками або кубиками. Часник і цибулю очистити від лушпиння і подрібнити.

  • 04

    Цибулю і часник обсмажити на рослинній олії. Потім додати болгарський перець, цукіні, помідори і готувати 4-5 хвилин.

  • 05

    Додати води, накрити кришкою і готувати 10 хвилин. Потім додати кальмар, спеції і тушкувати близько 2 хвилин.