Салат з печеною фетою і волоськими горіхами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Салат з печеною фетою і волоськими горіхами

Салат з печеної фетою і волоськими горіхами - страва грецької кухні, неповторна поживна і легка їжа з чудовим смаком. Також салат дуже корисний для організму. З сирів для цього салату краще всього підходить сир фета, він доповнює своїм солонуватим смаком прісний смак зелені, чудово поєднується з орегано, цукіні і редискою. До того ж фета багата вітамінами. Сир фета можна замінити на бринзу, але це вже буде не справжній грецький салат. Волоські горіхи, що входять до складу салату, швидко відновлюють сили організму, зміцнюють імунітет і дуже добре впливають на розумову діяльність людини.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 4,5 ст. л.
  • Орегано сушений - 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
  • Горіхи волоські - 120 г.
  • Сир фета - 180 г.
  • Часник - 1 шт.
  • Сік лимонний - 3 ст. л.
  • Сіль морська - 3 г.
  • Редис - 2 шт.
  • Суміш салатного листя - 600 г.
  • Цукіні - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 180°C. У миску покласти орегано, додати 2 ч. л. оливкової олії, а також чорний мелений перець. Сир нарізати кубиками, додати в миску, перемішати.

  • 02

    Деко застелити харчовим папером, викласти кубики сиру на деко, поставити на 10 хвилин у духовку.

  • 03

    На друге деко висипати волоські горіхи, також поставити в духовку, на 3 хвилини. Після, посікти горіхи.

  • 04

    У банку вилити залишки оливкової олії, додати подрібнений часник, влити лимонний сік і додати сіль. Закрити кришкою, струснути банку.

  • 05

    У салатницю викласти промиті листя салату, додати тонко нарізаний редис і цукіні. Скропити зверху половиною приготовленої заправки, ретельно перемішати. Викласти сир з горіхами, додати залишки заправки.