Салат з рисом і мідіями
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Салат з рисом і мідіями

Салат з рисом і мідіями готується дуже швидко і просто, він дуже легкий і смачний, тому це блюдо чудово підійде для вишуканої вечері. Морепродукти ідеально поєднуються з рисом, гармонійно доповнюючи один одного і підкреслюючи кращі відтінки смаку. Мідії - це унікальний продукт, дуже корисний і поживний і при цьому легкий. Перед приготуванням салату мідії слід добре промити. У нас мідії зазвичай продаються в замороженому вигляді. Готувати розморожені мідії потрібно відразу, так як вони швидко псуються. Запах у мідій повинен бути морським. Відомо, що мідії - це дуже низькокалорійний продукт, тому дієтологи часто рекомендують страви з мідій для своїх пацієнтів.

Інгредієнти

  • Мідії заморожені - 400 г.
  • Рис - 5,5 ст. л.
  • Олія оливкова - 4 ст. л.
  • Оцет винний білий - 1,5 ст. л.
  • Помідори черрі - 5,5 шт.
  • Яйце куряче - 1,5 шт.
  • Молоко - 8,5 ст. л.
  • Лавровий лист - 0,5 шт.
  • Петрушка - 1,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Перець чорний горошком - за смаком
  • Сіль морська - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Мідії необхідно попередньо розморозити, після чого відварити в молоці, куди ще додати лавровий лист, сіль, перець горошком. Після, перекласти в миску.

  • 02

    Відварити рис до повної готовності. Після, остудити рис, змішати його з мідіями.

  • 03

    Відварити яйця, остудити і нарізати часточками. Помідори промити, розрізати навпіл.

  • 04

    У мисці окремо збити олію із оцтом, додати сіль і перець. Перемішати.

  • 05

    Додати до рису і мідій яйця і помідори, заправити приготованим соусом салат. Додати посічену петрушку.