Полуниця в клярі
Кількість порцій - 6
Час приготування - 45 хв

Полуниця в клярі

Що може бути смачнішим чим полуниця в клярі? Ніжні, червоні ягоди, що тануть у рідкому тісті та смажаться на вогні, так і просяться до рота знову і знову. Можете не сумніватись, таким десертом, ви здивуєте не лише своїх рідних та близьких, а й себе. Та не слід зупинятись лише на смакових якостях цього по-справжньому літнього плоду, адже букет його корисних властивостей може приємно здивувати вас. Здавна відомо, що в тому домі, де споживають цю ягоду, лікареві немає, що робити. Полуниця не лише своїм вітамінним комплексом підвищує імунітет, а й допомагає покращити пам'ять та апетит. Тому, готуйте цей десерт із задоволення і не пропустіть можливості насити свій організм корисними мікроелементами!

Інгредієнти

  • Борошно - 125г
  • Яйця - 1 шт
  • Молоко - 200мл
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Сіль - щіпка
  • Рослинна олія без запаху - 100мл
  • Полуниця - 500г
  • Цукрова пудра - для прикраси

Етапи приготування

  • 01

    Просіяти борошно, додати жовток, цукор, сіль, добре перемішати вінчиком.

  • 02

    Продовжуючи збивати, повільно влити олію (1 ст.л.) і молоко, до отримання однорідного тіста. Помістити тісто в прохолодне місце на 1 годину.

  • 03

    Збити білки і обережно ввести в тісто рухами знизу-вгору.

  • 04

    Полуницю помити і викласти на паперовий рушник.

  • 05

    Масло розігріти, занурити полуницю в кляр і опустити в киплячу олію. Смажити у фритюрі до золотистого кольору.

  • 06

    Вийняти ягоди шумівкою, покласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.

  • 07

    Посипати цукровою пудрою і подавати.